Aszaltszilvás pároltrizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Meleg, Gabonafélék, Sós, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az aszalt szilvát (lehetőleg magozottat vegyünk, egy éjszakára, hideg vízben megáztatjuk, majd elnegyedeljük . A rizst, a borsozott olajon megfuttatjuk, majd felöntjük térfogatának megfelelően, kétszer annyi vízzel, melyben feloldottuk a leveskockát, hozzáadjuk a szilvadarabokat és a megroppantott fokhagymagerezdeket (ezeket a főzés végén dobjuk ki), kis lángon főzzük. Amikor a rizs tetején már nem látható víz, a fedő és az edény közé, összehajtott konyharuhát téve, a lángot lekapcsolva negyed órát pihenni hagyjuk. A vajjal átforgatva merőkanálba nyomkodjuk, kiborítva, a tetejét szilvaszemmel díszítve látványosan tálalható. Natúrszelet és sültcsirke mellé való köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||