Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Tűzdelt gyöngytyúk pecsenye

A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Ezután a ... tovább

Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással

Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább

Tűzdelt pontyfilé roston sütve

A pontyot kifilézzük, de nem nyúzzuk meg. A bőrös felére fordítjuk és sűrűn beirdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Sóval borssal meghintjük és az olajjal összezúzott fokhagymával bekenjük. Rostlapon ... tovább

Tűzdelt tyúkmell

A tyúkmellet úgy csontozom ki, hogy a bőre ne sérüljön meg, és a bőrt egy darabban lenyúzom. Az uborkát, a megtisztított gombát és a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megtisztítom. Éles késsel lyukakat ... tovább

Tyúk tormás káposztalében

A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát. A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a ... tovább

Tyúkhúsleves

A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget. A paprika hegyét bevágjuk. A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük ... tovább

Tyúkpecsenye

A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a ... tovább

Uborkás marharolád

A marhacombból vágott szeleteket kiverjük. Sóval, borssal meghintjük és az egyik oldalát mustárral bekenjük. A mustáros oldalra a csíkokra vágott uborkát ráfektetjük. Feltekerjük, majd a zsineggel átkötjük. A felhevített zsíron ... tovább

Uborkás sertéscomb

A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára ... tovább

Uborkás, zsályás sertésszűz lencsés rizzsel

A szűzpecsenyét felszeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban, hirtelen megsütjük és alufóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, belekeverjük a felvágott ... tovább