Túrós csusza
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
50 dkg
csusza tészta |
392 |
15 |
3.4 |
72.9 |
3.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. Rámorzsoljuk a túrót és a megforrósított tejföl felével összekeverjük. Előmelegített tálon, a maradék tejföllel leöntve, a szalonna pörccel megszórva, frissiben tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)