Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós csusza

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. Rámorzsoljuk a túrót és a megforrósított tejföl felével összekeverjük. Előmelegített tálon, a maradék tejföllel leöntve, a szalonna pörccel megszórva, frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)