Tükörtojás
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
4 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
4 ovális tűzálló tálba egy-egy deka vajat forrósítunk. Óvatosan két tojást ütünk beléjük, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és takarékon addig sütjük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája lágy marad. Tálalás előtt a sárgája közepébe egy szem borsot pottyantunk és gyengédem megsózzuk.
Pirítóssal tálaljuk.
Hagyományosan tükörtojássütőben is süthetjük, de ez, egyre kevesebb háztartásban található meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)