Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Tejben pácolt fokhagymás sertésszelet

A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább

Tejben sült pulykamell

A sütést megelőző este a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és fólia alatt gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával elkevert tejet ráöntjük. Eligazgatjuk, hogy a tej mindenhol érje a ... tovább

Tejespite

Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább

Tejfölben sült busa

A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal ... tovább

Tejfölkrémben sült, metélőhagymás burgonya

A vajat olvasszuk fel és öntsük egy tepsibe. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a tojásokkal. Forgassuk össze a burgonyával és simítsuk a tepsibe. Hintsük meg a tetejét az apróra vágott ... tovább

Tejfölös burgonyaleves

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, ... tovább

Tejfölös csülkös bableves

A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban. Másnap, a ... tovább

Tejfölös gombamártás

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra szelt gombát. Megsózzuk és ha zsírjára sült, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Felöntjük az alaplével, majd puhára ... tovább

Tejfölös gombapaprikás

A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott ... tovább

Tejfölös kaporleves

A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel ... tovább