Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi borjúragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és átkeverjük, majd felöntjük, annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Félpuhára főzzük és hozzáadjuk a zöldborsót. Ha megpuhult belekeverjük a tejszínt és enyhe sűrűsödésig forraljuk.
Petrezselymes párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)