Tárkonyos sült csirke
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor
tárkony |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az olajjal, majd tegyük sütőzacskóba. A zacskót lezárás után szurkáljuk meg és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 2 órát süssük.
Daraboljuk fel és a kisült levével leöntve tálaljuk.
Párolt rizst, burgonyapürét kínáljunk mellé. A friss salátáról se feledkezzünk meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)