Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos sült csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az olajjal, majd tegyük sütőzacskóba. A zacskót lezárás után szurkáljuk meg és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 2 órát süssük.
Daraboljuk fel és a kisült levével leöntve tálaljuk.
Párolt rizst, burgonyapürét kínáljunk mellé. A friss salátáról se feledkezzünk meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)