Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós, pácolt csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
1 mokkáskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajba belekeverem a megtisztított, lereszelt vöröshagymát, a ledarált diót, a zúzott fokhagymát, egy citrom kifacsart levét és reszelt héját, az ételízesítőt és a borsot. A csirkét kívül-belül megtisztítom, feldarabolom, és a páclében egyenként megmártom, majd tűzálló tálba egymásra teszem, és a megmaradt páclével leöntöm. Legalább 2 órán keresztül állni hagyom. (Még jobb, ha már előző este bepácolom. Minél tovább áll a csirkehús a páclében, annál jobban átveszi a fűszerek ízét.)
A csirkedarabokat egymás mellé rendezem a tálban, és jó szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a fedőt levéve pirosra pirítom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)