A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és ... tovább
A quinoát főzése előtt jól mossuk le, finom szövésű szitában vagy gyolccsal bélelt kendőben, mert aprók a magok. Szikkasszuk le. Ha köretnek főzzük, érdemes kevés olajban lepirítani, kellemes, diós íze lesz. Kétannyi vízben ... tovább
A megtisztított pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A pontyfilét kb. 5 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután a füstölt szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ezután a tűzdelt ... tovább
A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe ... tovább
Az olajon megfuttatom a megtisztított és vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd ráteszem az apróra darabolt rákhúst. Egy-két percnyi pirítás után a serpenyőbe teszem a kicsumázott, kierezett, vékony csíkokra vágott paprikákat. ... tovább
A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes ... tovább
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, ... tovább
A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Közben, a felforrósított olajon, a finomra vágott hagymát, megpároljuk és a lángról levéve, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és a ... tovább