Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provanszi csirkecomb fehérborral párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
4 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort aláöntjük, a tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegíttt sütőbe rakjuk. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, a fokhagymákat kiemeljük és a csirkedarabokat a szaftjával locsolgatva, bő negyed óra alatt pirosra sütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és a fokhagymát a héjából kinyomva rákenjük. A tálra helyezett combokat, a fokhagymás kenyerekkel és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)