Provanszi csirkecomb fehérborral párolva
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 szelet
kenyér |
251 |
10 |
0.8 |
53.5 |
1.1 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 db
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort aláöntjük, a tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegíttt sütőbe rakjuk. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, a fokhagymákat kiemeljük és a csirkedarabokat a szaftjával locsolgatva, bő negyed óra alatt pirosra sütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és a fokhagymát a héjából kinyomva rákenjük. A tálra helyezett combokat, a fokhagymás kenyerekkel és salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)