Provanszi csirkecomb fehérborral párolva
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 8 szelet				
		kenyér | 251 | 10 | 0.8 | 53.5 | 1.1 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		provance-i fűszerkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 4 fej				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 4 db				
		csirkecomb   | 133 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 74 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort aláöntjük, a tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegíttt sütőbe rakjuk. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, a fokhagymákat kiemeljük és a csirkedarabokat a szaftjával locsolgatva, bő negyed óra alatt pirosra sütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és a fokhagymát a héjából kinyomva rákenjük. A tálra helyezett combokat, a fokhagymás kenyerekkel és salátával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)