Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros, párolt csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Mustáros, párolt csirkecomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
6 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Szárított vargányás szélesmetélt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 csomag szárított gomba ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl szamorodni édes ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mustáros, párolt csirkecomb
A sózott, borsozott csirkecombokat, a felhevített olajban elősütjük, Majd bekenjük a porrá tört fűszerekből, a finomra vágott hagymafélékből és a borból kevert páccal. Lefedhető cseréptálba tesszük és 120 fokos sütőben, két órát pároljuk. Előre elkészíthető, a továbbiakban a vendégek érkezésekor érdemes folytatni. Tálaláskor, tepsibe áttéve, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük, közben egyszer-egyszer a levével meglocsoljuk.
Vargányás szélesmetélttel adjuk asztalra.

Szárított vargányás szélesmetélt
A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A felhevített vajon átsütjük a finomra vágott hagymát, majd a gombát hozzáadva összesütjük. Felöntve a gomba áztatólevével összefőzzük.Beledobjuk a finomra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, és sózva, borsozva, felöntve a borral összepároljuk. Ha, zsírjára sült belekeverjük a tejszínt és a reszelt parmezánt. Végül beleforgatjuk, az előírás szerint, megfőzött tésztát.
Ha önálló elő- vagy főételként tálaljuk, hintsük meg, durvára vágott dióval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)