Provance-i kenyér (Fougasse)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1/2 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a fűszerkeveréket, majd kelesszük a duplájára, letakarva, langyos helyen, kb.egy óra alatt. Gyúrjuk át, lisztezett deszkán, majd formáljuk levél alakúra és nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vágjuk be ferdén a közepéig, mint a levél erezetét, három-négy helyen és ujjunkkal tágítsuk meg a vágást, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ismét pihentessük fél órát. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, 40-45 perc alatt.
Vaj, sajt és egy pohár jó bor illik mellé.
Egy enyhén lisztezett munkafelületen, használja a tenyerét, hogy lelapul a tésztát egy könnycsepp alakú, körülbelül 14in hosszú és 3/4in vastag. Olaj a tepsi vagy helyezze egy darab szilícium bélés rajta.
Formában a tésztát egy levél alakú, és hogy három átlós vágás tagállamok minden egyes darabja a tészta. Húzza ki az egyes perjel finoman ujjával. Fedjük le a tésztát alakú, majd a bizonyítási amíg egy lenyomata ujját rugó vissza lassan 45 percig.
Süssük meg a Fougasse kenyér
Melegítsük elő a sütőt 400 fok és 40-46 percig sütjük, amíg ropogós és aranybarna.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)