Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Marha rendang

Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva ... tovább

Marha steak house módra

Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús ... tovább

Marhacsíkok kínai kellel sütve

A szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet és gyömbért összekeverjük és a vékony csíkokra vágott marhahúst beleforgatjuk. Egy órára tegyük félre. Közben a kínai kel vastag ereit vágjuk ki, csíkozzuk fel, a paprikát és a hagymát ... tovább

Marhacurry

A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól ... tovább

Marhacurry quinoával

A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés ... tovább

Marhahúsos bableves

A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára ... tovább

Marhahúsos babsaláta

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább

Marhahúsos bagett

Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet ... tovább

Marhanyelv gomba mártással

Az előzőleg egy éjszakár beáztatott marhanyelvet 3 deci borral leöntjük, hozzáadjuk az egyik fej hagymát, a fokhagymát, a babért és kevés szemes borsot. Óvatosan sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon ... tovább

Marhanyelv mediterrán paradicsomszószban

A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ... tovább