Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Savanyú
(468 db)

Hordós savanyúság

A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, ... tovább

Húsvéti salátatál

A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább

Ínyenc saláta jércemellel

A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Jércesaláta

A legegyszerűbb, ha maradék, főtt vagy sült csirkemellet használunk, de végszükség esetén, leveskockával ízesített vízben főzött csirkemellet is használhatunk. Bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk apróra. A tojást ... tovább

Jim Beam-es BBQ szósz

A hozzávalókat egy gyorsforralóban összekeverjük és felforraljuk. 20 percig csendesen főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Behűtjük és tálalás előtt jól átkeverjük. Grillezett húsok mellé adjuk. ... tovább

Joghurtos cukkíni

A cukkínit vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk gyufaszálnyi darabokra. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát. Dobjuk rá a cukkínit, ízesítsük a lime kicsavart levével, lereszelt héjával, a zúzott ... tovább

Joghurtos jégsaláta

A jégsalátát apróra vágjuk, az öntet hozzávalóit lereszeljük, majd a joghurttal elkeverjük. A fűszereket hozzáadjuk, majd a salátával összeforgatjuk. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Szárazabb sült húsok mellé való ... tovább

Joghurtos padlizsán

A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba ... tovább

Joghurtos-pórés rukkolasaláta

A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot ... tovább