Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hordós savanyúság

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromsav 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál borkén 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
7 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, babérlevéllel. A gondosan megmosott zöldségeket beledobjuk. Használhatunk uborkát, apró tököt, cukkínit, hagymát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt, répát. A zöldségeket nem kell egyszerre belerakni, ahogy vásároljuk vagy a kertben szedjük, aszerint pakoljunk. Arra figyeljünk, hogy a lé mindig lepje el a belevalókat. Az új adalék hozzáadása után egy héttel már fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tartva és a tisztaságra figyelve tavaszig eláll. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)