Hordós savanyúság (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kristóf A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, babérlevéllel. A gondosan megmosott zöldségeket beledobjuk. Használhatunk uborkát, apró tököt, cukkínit, hagymát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt, répát. A zöldségeket nem kell egyszerre belerakni, ahogy vásároljuk vagy a kertben szedjük, aszerint pakoljunk. Arra figyeljünk, hogy a lé mindig lepje el a belevalókat. Az új adalék hozzáadása után egy héttel már fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tartva és a tisztaságra figyelve tavaszig eláll. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||