A hal bőrét lehúzzuk, majd kiszálkázzuk. A húsát apróra kockázzuk. A kis kockára vágott kemény tojással és a vékonyra karikázott újhagymával együtt a sóval, borssal ízesített majonézbe keverjük. Hidegen tálaljuk.
Vajjal és ... tovább
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább
A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a ... tovább
A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori ... tovább
A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek ... tovább
A fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.
Másnap ... tovább
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább