Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 740 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Böjt, Sós, Hideg, Halak, Reform konyha
Hozzávalók

Füstölt lazac
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Páclé házi füstölésre váró halhoz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt lazac
A haldarabokat leszárítjuk, majd a fűszereket letöröljük róluk és a füstölő rácsára helyezzük. A füstölőbe szórjuk a fél órára vízbe áztatott forgácsot. A tetőt a helyére tesszük, majd a borszesz égőket meggyújtva, rátesszük a rácsra tett halakat. 20 percig füstöljük, majd a fedőt levéve, hűlni hagyjuk. Pirítóssal, vajjal és különböző mártásokkal, salátákkal tálaljuk.

Páclé házi füstölésre váró halhoz
A hozzávalókat 4 liter vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kihűlés után az ecetet beleöntjük. A halakra öntjük és 12 órán át pácoljuk. A halakat, ha szükséges, nehezékkel nyomjuk a pác alá. Pl. lefordított tányér!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)