Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd ... tovább
Egy gyorsfőző edényben, gőz fölött, egy evőkanál vajat felolvasztunk, hozzáadunk egy evőkanál vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük, majd a többi ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockára vágjuk. A virslit megfőzzük és vékony karikára vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, belereszeljük a hagymát, majd a fűszerekkel ízesítjük. A meghámozott almát ... tovább
Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai ... tovább
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy ... tovább
A borssal, sóval ízesített tojás felverjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. A tojásokat ráöntve, lágy rántottává sütjük. Meleg tányérra tálaljuk, majd a finomra vágott lazaccal, kaprival, ... tovább
A haldarabokat leszárítjuk, majd a fűszereket letöröljük róluk és a füstölő rácsára helyezzük. A füstölőbe szórjuk a fél órára vízbe áztatott forgácsot, majd a tetőt a helyére tesszük, majd a borszesz égőket meggyújtva, ... tovább
A hagymákat apróra vágjuk, majd 3 liter vízzel felöntjük és a fűszereket beleszórva felforraljuk. Forrás után a csirkeszárnyakat beledobjuk és lefedve hagyjuk kihűlni. A szárnyalkat lecsepegtetve a füstölő rácsára tesszük, majd ... tovább