Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás, petrezselymes, sült újburgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt sózzuk.
Ajánljuk köretnek szárazabb húsokhoz, de önálló vacsorának is elmegy.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)