Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelt burgonyafánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tészták, Édességek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
40 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. Sósan szaftos húsok mellé, egyebekben lekvárral, édességnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)