Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fordított köleskása

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
t teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
25 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
50 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Felhevített bográcsban zsírjára pirítjuk a füstölt szalonna csíkokat. Amikor megüvegesedett, beleborítjuk a sonkát (bacont), és tovább sütjük. Néhány percnyi kevergetés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. Amikor az egész egyenletesen összepárolódott, az előzőleg átmosott, kiszárított kölest is belekeverjük. Ezzel további 8-10 percig pirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ekkor fűszerezzük 3 evőkanál őrölt feketeborssal, 4 teáskanál sóval, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprikával. Amikor a leve elfő, akkor apránként pótoljuk, és a bográcsot rázogatva készre főzzük. Ekkor már jól összeáll a bográcsban. A köleskását tálcára borítva kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)