A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem.
A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei ... tovább
Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé ... tovább
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább
A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább
A vajon átpároljuk a finomra vágott hagymát, ne hagyjuk megpirulni, de pároljuk teljesen puhára. Öntsük fel a zöldségalaplével és ízesítsük cukorral, sóval és tárkonyecettel. Ha felforrt, főzzük bele a torzsája nélkül laskára ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ha kell leszálkázzuk és feldaraboljuk, majd a levesbe dobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. ... tovább
A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, ... tovább
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt ... tovább
Bő két kilogramm paprikát számoljunk, a zöld részeit vágjuk le, majd daráljuk le húsdarálón, ha lehet egészen kicsi lyukon. Keverjük bele a sót és a citromsavat, majd hagyjuk állni másnapig. Ismét jól keverjük át, majd ... tovább
A rostélyos- vagy felsál-szeleteket megveregetjük, s miután megsóztuk, hirtelen kisütjük. Egy lábasban egy kis zsíron pirított zöldséges és hagymás lében, melybe fél citrom héját is belevágtuk, félpuhára pároljuk a ... tovább