Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
15 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldsalátákat a darabolt eperrel és a finomra vágott hagymával átforgatjuk, majd tálalás előtt a borssal, sóval ízesített, citromléből és olajból készített vinegrettel átforgatjuk.
Előételnek vagy grillhúsok mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)