Epres zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
15 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldsalátákat a darabolt eperrel és a finomra vágott hagymával átforgatjuk, majd tálalás előtt a borssal, sóval ízesített, citromléből és olajból készített vinegrettel átforgatjuk.
Előételnek vagy grillhúsok mellé tálaljuk.