Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Cukkinisaláta kaporral

A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ... tovább

Cukkínisaláta télire

A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart ... tovább

Curry marhahússal

A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább

Curry spenóttal

Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább

Currys csirkemell csőben sütve

A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. A tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd az egy evőkanál olajban elkevert curryporral megkenjük. Negyed órát állni hagyjuk és a többi olajban elősütjük. ... tovább

Currys karfiolfőzelék

A rózsáira szedett karfiolt a zöldségalaplében puhára főzzük. Közben a felforrósított olajban megpezsgetjük a lisztet, majd belekeverjük a curryport. Felöntjük kevés főzőlével és a tejszínnel. összeforraljuk a karfiollal és ... tovább

Currys pulykatokány

A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább

Currys-zöldséges kuszkusz

A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, ... tovább

Dalmát halleves

A lehetőleg vegyes tengeri halat megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A rizst sós vízben megfőzzük. Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a félbevágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük az olajat és a fél citrom levét, ... tovább

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább