Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Curry marhahússal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Curry marhahússal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
30 dkg csicseriborsó 307 19.8 3.4 48.8 9.5 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Afrikai vízbedara
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8-10 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
2 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Curry marhahússal
A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot, a reszelt gyömbért, a finomra metélt chilit és koriandert, majd kevergetve tovább pároljuk. Ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk. Amíg puhul, bő, sós vízben megfőzzük, az előzőleg egy éjszakára beáztatott csicseriborsót. A félpuha marhához keverjük a csicseriborsót, a kókusztejet és a mazsolát, majd készre főzzük. Végül belekeverünk két deci joghurtot. A maradék joghurtot, a tálalásnál, a tetejére kanalazzuk és néhány, szép koriander levéllel díszítjük.
Afrikai vízbedarával vagy kuszkusszal kínáljuk.


Afrikai vízbedara
A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)