Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csésze bulgur 0 ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
20 gramm mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
7 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)