Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
4 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csésze
bulgur |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
20 gramm
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
7 db
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
3 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)