Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricás-sajtos csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
4 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a ketchupot, majd a csirkéhez és a kukoricához keverjük. Tepsibe simítjuk és meghintjük a lereszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, a sajt barnulásáig sütjük.
Rövid pihentetés után, kockára vágva, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)