Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Pikáns borjúszelet

Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A ... tovább

Pikáns csirkeleves tárkonnyal

A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább

Pikáns garnélasaláta

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább

Pikáns halleves

Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára ... tovább

Pikáns harcsafilé

A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, ... tovább

Pikáns hekk

Mustáros halfilé Hozzávalók: 70 dkg halfilé 10 dkg sütőmargarin 3 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 1 db citrom só bors Elkészítés: A halat besózzuk. A margarin felét felolvasztjuk, ropogósra sütjük rajta a halat. A ... tovább

Pikáns majonéz hamburgerhez

A tojássárgájához adjuk a mustárt, a borsot és a sót. Cseppenként hozzákeverjük az olajat, amíg sűrű majonézt nem kapunk. Beleforgatjuk a lereszelt hagymaféléket és a többi fűszert. Krémes állagú mártássá ... tovább

Pikáns nyúlragu

A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük ... tovább

Pikáns sertéstokány

A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá. Hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább

Pikáns sült tök

A sütőtököt megtisztitjuk és héjastól gerezdekre vágjuk. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatjuk, majd az olajban elkevert fűszerekkel beecseteljük. 200 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben, néhányszor kenjük ... tovább