Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Sárgarépa aranyburokban

A megtisztított répát vékony szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olaj-vaj keverékre dobjuk a répát és a hagymát és kevergetve, kis lángon roppanósra pároljuk. Megfűszerezzük, beletesszük a mézet és a cukrot. ... tovább

Sárgarépás gyümölcskoktél

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd jégkockával félig töltött pohárba öntjük. Citromgerezddel és mentalevéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Savanyított gyömbér

A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd ... tovább

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával

A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon ... tovább

Sertésérmék barackkal sütve

A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a ... tovább

Sertéskaraj mézes sütőtökkel

A felszeletelt húst hintsük sózzuk, borsozzuk meg, majd fátyolnyi lisztet szitáljunk rá. A felhevített olajban süssük ki. Közben, a vajon barnítsuk meg a mézet, szórjuk bele a dobókockányira vágott tököt, adjuk hozzá a gyömbért ... tovább

Sertésnyelv mazsolás, kapribogyós paradicsommártásban

A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon ... tovább

Sertésragu áfonyával

A felhevített olajon a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott húst és nagy lángon aranybarnára sütjük. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk ... tovább

Sertésszűz fügével

A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket ... tovább

Sertésszűz szilvamártásban

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felszeleteljük. Tenyerünkkel gyengéden megnyomkodjuk, majd sózva, borsózva, meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített vajon, mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk. A ... tovább