Sárgakrém
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 liter
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
25 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kiegészítjük és egy csipet sót hozzáadva, elkezdjük habbá verni, amikor félkemény, belekeverjük a cukor kétharmadát, majd keményre verjük. Egy deci tejben simára keverjük a lisztet és a tojások sárgáját. A többi tejet, a vaníliarúd belsejét belekaparva, a rudat beledobva és a megmaradt cukrot hozzáadva, felforraljuk. Ha felforrt, a vanília rudat kidobjuk és állandó keverés mellett, belekeverjük a tojásos keveréket. Mire újraforr, gyakorlatilag be is sűrűsödik. A keverést ne hagyjuk abba. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, és, még a lángon, keverjük egyneműre. A krémet azonnal, forrón használjuk fel.
Krémes, képviselőfánk töltésére ill. somlói galuskához való.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)