Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 evőkanál
barackpálinka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját és a pálinkát keverjük ki a cukor felével jó habosra, majd a puha vajat hozzáadva azzal is habosra keverjük. A cukor maradékával és a sóval habbá verjük a tojásfehérjét és felváltva a liszttel a vajas masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meghámozott, elfelezett barackokat a tetejére rakjuk.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Csak hidegen szeleteljük. Tálaláskor kínálhatunk mellé vanília fagylaltot.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)