Sárgabarackos piskóta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját és a pálinkát keverjük ki a cukor felével jó habosra, majd a puha vajat hozzáadva azzal is habosra keverjük. A cukor maradékával és a sóval habbá verjük a tojásfehérjét és felváltva a liszttel a vajas masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meghámozott, elfelezett barackokat a tetejére rakjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Csak hidegen szeleteljük. Tálaláskor kínálhatunk mellé vanília fagylaltot. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||