Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szőlős-diós rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál édes morzsa 351 10.2 0.9 73.7 1.2 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
15 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, rásimítom a reszelt almát és rászórom a szőlőt, végül a diós cukor jön. Természetesen mindennek csak a felét használom fel. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, vanília- vagy borsodó szinte az egekbe emeli.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)