Szőlős-diós rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
édes morzsa |
351 |
10.2 |
0.9 |
73.7 |
1.2 |
0 |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
40 dkg
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
15 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, rásimítom a reszelt almát és rászórom a szőlőt, végül a diós cukor jön. Természetesen mindennek csak a felét használom fel. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, vanília- vagy borsodó szinte az egekbe emeli.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)