Sárgabarackos lepény
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
			Lepénytészta 1.				
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csipet				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
				
						
					| 2 dkg				
		élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		rum | 365 | 52 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kiskanál				
		citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 db				
		tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
				
						
					| 25 dkg				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 50 dkg				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
Sárgabarackos lepény				
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 2 kg				
		sárgabarack | 49 | 0.9 | 0.1 | 10.2 | 2 | 0 | 
				
						
					| 6 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			
Lepénytészta 1.
A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény falától.
Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük fél órára, de egy éjszakára is maradhat. Két részre osztva, lisztezett deszkán, nyújtsuk ki tepsi méretűre és lisztezett sodrófára tekerve, majd legörgetve helyezzük a tepsibe ill. a töltelék tetejére.
Sárgabarackos lepény
A sárgabarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd elkeverjük a fahéjjal és a cukorral. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A tepsibe terített tésztára szórjuk a darált dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a lecsöpögtetett barackot. A megmaradó lé szódával isteni. Beborítjuk a maradék tésztával, kicsit lenyomkodjuk és megkenjük a felvert tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük, langyosan a legfinomabb.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)