Sárgabarackos torta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csapott evőkanál
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
6 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a porcukor felével, majd a fehérjét habbá verjük a maradék porcukorral és a csipet sóval. A liszttel váltakozva beleforgatjuk a sárgájába, majd az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, a barackot meghámozzuk és kimagozzuk. Összekeverjük 3 evőkanál cukorral és hagyjuk, hogy levet engedjen. A sütőformát folpackkal kibéleljük és beletesszük a kihűlt piskótát. Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pudingport, ha felfőtt hűlni hagyjuk. Ha már nem forró belekeverjük a lecsepegtetett barack felét, majd a tortalapra simítjuk és a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor lehűlt a maradék barackkal beborítjuk. Kevés vizet és a barack lecsöpögött levét felforraljuk és belekeverjük a zselatint. Ha kissé kihűlt a barackra kenjük és ismét hűtőbe tesszük.
Késsel körbevágva tálra emeljük.
Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)