Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csapott evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
50 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a porcukor felével, majd a fehérjét habbá verjük a maradék porcukorral és a csipet sóval. A liszttel váltakozva beleforgatjuk a sárgájába, majd az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, a barackot meghámozzuk és kimagozzuk. Összekeverjük 3 evőkanál cukorral és hagyjuk, hogy levet engedjen. A sütőformát folpackkal kibéleljük és beletesszük a kihűlt piskótát. Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pudingport, ha felfőtt hűlni hagyjuk. Ha már nem forró belekeverjük a lecsepegtetett barack felét, majd a tortalapra simítjuk és a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor lehűlt a maradék barackkal beborítjuk. Kevés vizet és a barack lecsöpögött levét felforraljuk és belekeverjük a zselatint. Ha kissé kihűlt a barackra kenjük és ismét hűtőbe tesszük.
Késsel körbevágva tálra emeljük.
Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)