Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. ... tovább
A meghámozott, zsenge répát vékony csíkokra metéljük (ez persze ízlés kérdése, lehet karikára is) és a vajban átpirítjuk, amikor gyenge színt kapott, felöntjük az alaplével és fedő alatt, roppanósan puhára pároljuk. Végül ... tovább
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált ... tovább
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe ... tovább
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk ... tovább
A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A ... tovább
A megsült piskótát két egyforma lapra vágjuk és az egyik lapot folpackkal kibélelt tepsibe fektetjük. Amíg a piskóta sül, a tejből és a darából tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral ... tovább
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát ... tovább