Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rácsos diós sütemény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Karácsony, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

Rácsos diós sütemény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
500 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1-2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rácsos diós sütemény
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik részt csíkokra vágjuk és rácsszerűen a töltelékre terítjük. 180 fokos sütőben kb háromnegyed óra alatt megsütjük. Langyosan vágjuk szeletekre, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.



A töltelékhez
A töltelékhez
200 g darált dió
200 g cukor
300 g sárgabaracklekvár

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)