Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Kandírozott gyömbér

A citrom sárga héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a cukorhoz adjuk. Ráöntünk a 6 deci vizet és csendes tűzön felforraljuk. Néhány percig forraljuk, közben a keletkező habot leszedjük. Szűrjük át. A gyömbért ... tovább

Kandírozott narancshéj

A narancsokat, hámozás előtt, gondosan mossuk meg, majd krumplihámozóval, fejtsük le a sárga héját. Nem baj, ha főzés előtt pár napig szárad, de érdemes elegendő anyagot gyűjtenünk. Készíthetjük több narancs héjából is, a ... tovább

Káposzta saláta

A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés ... tovább

Káposztás rétes

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Káposztás tészta

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Kapros gombóc

A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Bő, sós vízben kifőzzük, a diónyira formált, gombócokat. Olvasztott vajban átforgatjuk és forró tejföllel leöntve tálaljuk. Paprikás, ... tovább

Kapros mustármártás, gravlax, azaz pácolt lazac mellé

A friss, finomra vágott kaprot, a többi hozzávalóval elkeverjük és egy óra pihentetés után, a megfelelő hallal, behűtve, tálaljuk. ... tovább

Kapros-joghurtos halfilé majonézes krumpli salátával

Pácot készítünk 3 dl joghurt, 1 csokor apróra vágott kapor, 4 gerezd foghagyma nyomón átpréselt fokhagyma, só, bors (tetszés szerint) keverékéből. Ebbe mártogatjuk a halfiléket, majd 30 percig egy tányéron állni hagyjuk, hogy ... tovább

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Karácsonyi csokis csillag

A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük ... tovább