Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakaós csiga vajastésztából

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 doboz mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Természetesen elkészíthetjük a vajas tésztát mi magunk is, jóval finomabb, de így gyorsabb és lényegesen kényelmesebb.
A tésztát, a leírása szerint, hagyjuk felengedni. Lisztezett deszkára terítsük ki és nyújtsuk fél centi vastagra, általában nem ajánlott tovább hajtogatni. Kenjük meg a felolvasztott, de csak langyos vajjal, majd szórjuk meg, vastagon, a cukorral és a kakaóval. Hosszanti szélénél kezdve feltekerjük, kicsit pihentetjük, hogy a vaj összetapassza a cukros kakaót, így nem szóródik ki, majd éles késsel, ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, de ne szorosan egymás mellé és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A hőt 180 fokra visszavesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Frissiben levesszük a papírról, hogy ne ragadjon rá.
Langyosan az igazi. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)