
Természetesen elkészíthetjük a vajas tésztát mi magunk is, jóval finomabb, de így gyorsabb és lényegesen kényelmesebb.
A tésztát, a leírása szerint, hagyjuk felengedni. Lisztezett deszkára terítsük ki és nyújtsuk fél centi vastagra, általában nem ajánlott tovább hajtogatni. Kenjük meg a felolvasztott, de csak langyos vajjal, majd szórjuk meg, vastagon, a cukorral és a kakaóval. Hosszanti szélénél kezdve feltekerjük, kicsit pihentetjük, hogy a vaj összetapassza a cukros kakaót, így nem szóródik ki, majd éles késsel, ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, de ne szorosan egymás mellé és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A hőt 180 fokra visszavesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Frissiben levesszük a papírról, hogy ne ragadjon rá.
Langyosan az igazi. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.