Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Havasi diós kifli

A lisztből, a vajból és a tojássárgájából, csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Hűtőben két órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a ... tovább

Hawai melegszendvics, remoskában

A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal, terítsük rá a sonkaszeletet, rakjuk rá az ananászkarikát. Borítsuk be a sajttal és tegyük a remoskába 10-15 percre. Természetesen sütőben vagy grillsütőben is elkészíthető. ... tovább

Hawai pulykamell egészben sütve

A pulykamell húsát a csonton hagyva, a bőrét lehúzzuk, majd a rostokra merőlegesen a csontig bevágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A megtisztított ananászt vékony karikákra vágjuk és egy szeletke sonkával a résekbe fektetjük. Vajjal ... tovább

Hawaii muffin

A lisztet a sót, a borsot és a sütőport összeszitáljuk. Az olajat, a kefírt és a tojást elkeverjük. A két keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a kukoricát, a kockára vágott sonkát és ananászt. A masszát a muffinkapszlik ... tovább

Házi fagyitölcsér

A hozzávalókat, a csokoládé kivételével, sima masszává keverjük. Negyed órát pihentetjük, majd evőkanálnyi adagokban, körökkel kijelölt, sütőpapírra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütjük, amíg a széle ... tovább

Házi pillecukor (marshmellow)

Egy kb. 16 x 16 cm-es műanyag doboz aljába folpackot teszek, vékonyan megolajozom. A robotgép habverőtáljába teszem a zselatint és ráöntöm a 3 evőkanál vizet, elkeverem egy villával. A zöldhöz teszek bele pár csepp ételfestéket ... tovább

Házi vaníliapuding

A hozzávalókat, habverővel, csomómentesre keverjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük krémmé, majd adagoljuk poharakba. Hűtsük ki és tejszínhabrózsákkal díszítve, csokireszelékkel meghintve tálaljuk. ... tovább

Herőce (régi magyar fánk)

A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél ... tovább

Hideg gyümölcsrizs

A rizst csipetnyi sóval és ugyanannyi vízzel felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk, hogy a levét elfője. Felöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot kikapcsolva hagyjuk negyed órát pihenni. Amíg forró belekeverünk 10 ... tovább

Hideg meggyleves

A meggyet kimagozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. Megcukrozzuk és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt ... tovább