Házi fagyitölcsér
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
3 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
igény szerint
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hozzávalókat, a csokoládé kivételével, sima masszává keverjük. Negyed órát pihentetjük, majd evőkanálnyi adagokban, körökkel kijelölt, sütőpapírra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütjük, amíg a széle aranybarnára nem sül. A sütőpapírról leválasztva, kúpos tárgyra (tölcsér, pohár) hengerítve, tölcsérré formáljuk. A tölcsérek alját, kihűlés után, felolvasztott csokoládéba mártjuk. Bármilyen, házi fagylaltot, kínálhatunk bennük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)