Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Házi fagyitölcsér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Édes, Csőben sült, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
igény szerint tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat, a csokoládé kivételével, sima masszává keverjük. Negyed órát pihentetjük, majd evőkanálnyi adagokban, körökkel kijelölt, sütőpapírra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütjük, amíg a széle aranybarnára nem sül. A sütőpapírról leválasztva, kúpos tárgyra (tölcsér, pohár) hengerítve, tölcsérré formáljuk. A tölcsérek alját, kihűlés után, felolvasztott csokoládéba mártjuk. Bármilyen, házi fagylaltot, kínálhatunk bennük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)