| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db császár zsemle | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| ízlés szerint
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| ízlés szerint ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 |
| ízlés szerint mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 10 dkg marhafaggyú | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg lapocka (marha) | 142 | 21 | 6.2 | 0.6 | 0 | 75 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A marhahúst és a faggyút átdaráljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. 4, a zsemléknél kissé nagyobb koronggá formázzuk. Két-két baconszelettel körbeburkoljuk, majd egyszer megfordítva, mindkét oldalát 2 evőkanál olajban, 3 percig sütjük. A zsemléket félbe vágjuk és a vágott felüket szárazon megpirítjuk. Az alsó részre tesszük a húst és rácsúsztatjuk, a félretett olajon, időközben megsütött tükörtojást. A zsemle tetejét félig ráborítjuk, finomra vágott hagymával, paradicsommal, mustárral, ketchuppal és petrezselyemzölddel tálaljuk.