A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább
A túrót villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes evőkanállal forró olajba szaggatjuk és rózsaszínűre sütjük. A hozzáadott szódabikarbónától az egérkék felfújódnak. Melegen tálaljuk. ... tovább
Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább
Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel ... tovább
Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk, ízlés szerint porcukorral ízesítjük és egyszer felforraljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A joghurtot a tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük a ... tovább
A tejszínt, a mézzel a zselatinnal és a vaníliakivonattal összeöntjük, majd, kevergetve felforraljuk. Négy, a vajjal kikent formába öntjük és hűtőben megdermesztjük. Közben az eperlekvárt felforraljuk és a feldarabolt eperrel, a ... tovább
4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab ... tovább
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább
Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé ... tovább
A csirkét kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A hasába tesszük az almát és a rozmaringágacskát. Lefedhető edénybe tesszük, a hátával lefelé, leöntjük a felforrósított vajjal, majd a mellére terítjük a baconszeleteket, ... tovább