Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdélyi babpüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé törjük, ha túl sűrű lenne, a levével hígítjuk. Közben a fokhagymával, az őrölt borssal és köménnyel fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk.
Ha melegen kínáljuk, szórjuk meg, kevés lisztel meghintett, olajban ropogósra sütött hagymakarikával. Hidegen pirítóssal kínáljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)