Farsangi részeges csirke
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
6 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkét kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A hasába tesszük az almát és a rozmaringágacskát. Lefedhető edénybe tesszük, a hátával lefelé, leöntjük a felforrósított vajjal, majd a mellére terítjük a baconszeleteket, aláöntjük a bort és lefedve, előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk. Negyven perc párolás után a fedőt levesszük, a hőmérsékletet 200 fokra emeljük és 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
Sült burgonyával és salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)