A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább
A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a ... tovább
A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon ... tovább
A sertéskörmöt felvágatjuk a hentessel. A felhevített olajon a félfőre vágott hagymát, a körmöt jól átsütjük, a zúzott fokhagymát, a felkockázott chilt és a többi hozzávalót belekeverve némi vízzel felöntve főzni kezdjük. ... tovább
A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább
A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a ... tovább
A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hogy ne égjen le, felöntjük a borral, majd összeforraljuk és ... tovább
A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük ... tovább