Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Halak és hidegvérűek
(177 db)

Fogasfilé bakonyi módra

A fogast megtisztítjuk és kifilézzük, a halhúst besózzuk. A fejből és a halcsontokból alaplevet főzünk. A szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk rajta. Rátesszük a vékonyra szeletelt ... tovább

Fogasfilé tepsis burgonyával

A süllőfiléket sózom, borsozom és citromlével megcsepegtetem, amíg a burgonya készül állni hagyom. A burgonyát hájában megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Vastagon kivajazott tepsibe terítem, rétegenként sózva, borsozva. ... tovább

Fokhagymás pontyfilé grillen

A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Füstöl lazacos rántotta

A borssal, sóval ízesített tojás felverjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. A tojásokat ráöntve, lágy rántottává sütjük. Meleg tányérra tálaljuk, majd a finomra vágott lazaccal, kaprival, ... tovább

Füstölt afrikai harcsa

A haldarabokat leszárítjuk, majd a fűszereket letöröljük róluk és a füstölő rácsára helyezzük. A füstölőbe szórjuk a fél órára vízbe áztatott forgácsot, majd a tetőt a helyére tesszük, majd a borszesz égőket meggyújtva, ... tovább

Füstölt halas tészta zöldségekkel

A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább

Füstölt lazac

A haldarabokat leszárítjuk, majd a fűszereket letöröljük róluk és a füstölő rácsára helyezzük. A füstölőbe szórjuk a fél órára vízbe áztatott forgácsot. A tetőt a helyére tesszük, majd a borszesz égőket meggyújtva, ... tovább

Füstölt lazacos fasírt

A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a ... tovább

Füstölt lazactatár

A lazacot, a lilahagymát, a kapribogyót és az olívát finomra vágjuk, majd a borssal és a citromlével ízesítve elkeverjük. Kerek formába nyomkodjuk és feldíszítve tálaljuk. Vajas pirítósra kenve fogysztjuk. ... tovább

Füstölt pisztráng

A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró ... tovább