Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fogasfilé bakonyi módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg süllő 0 0 0 0 0 105
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fogast megtisztítjuk és kifilézzük, a halhúst besózzuk. A fejből és a halcsontokból alaplevet főzünk. A szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk rajta. Rátesszük a vékonyra szeletelt gombát, a felcsíkozott paprikát és a paradicsomot, megfűszerezzük és a halalaplével felöntve puhára pároljuk. Végül a tejszínben simára keverjük a liszt felét és behabarjuk a mártást.
A halfiléket lecsöpögtetjük és szárazra töröljük, majd meghintjük a maradék liszttel és forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A gombamártással leöntve, azonnal tálaljuk.
Galuskát ajánlok köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)